הכוונה ייעוץ לימודים
אופה

רוצה לבדוק האם מתאים לך לימודי אופה?

השאלון של הכוונה ייעוץ לימודים יעזור לך לדעת מה מידת ההתאמה שלך למקצוע על פי פרמטרים של מבנה אישיות, העדפות תעסוקתיות ושאיפות לעתיד.

ההשתתפות בשאלון היא לגמרי בחינם, אורכו של השאלון הוא כעשר דקות והתוצאות ניתנות באופן מיידי.

בואו נתחיל

לימודי אופה

תפקידו של אופה הוא לייצר ולאפות מגוון מוצרי מזון כמו לחמים, לחמניות, עוגיות, עוגות, פשטידות, מאפים או מאפים אחרים.

משימות נפוצות:

  • בדיקת איכות המוצרים וזיהוי סחורה פגומה או שפג תוקפה.
  • הגדרת טמפרטורות בתנורים והנחת מוצרים בתנור לצורך אפייה ובישול.
  • שילוב מרכיבים המדודים באופן מדוייק וערבוב בקערות ובמיקסרים.

פעילויות נפוצות:

  • ניטור תהליכים, חומרים וסביבה: ניטור ובחינת מידע מחומרים, אירועים או מהסביבה, כדי לאתר או להעריך בעיות.
  • קבלת מידע: קבלת מידע ממקורות רלוונטים כמו התבוננות, חיפוש, מחקר ועוד.
  • בדיקת ציוד, מבנים או חומר: בדיקת ציוד, מבנים או חומרים לזיהוי הגורם לטעויות, בעיות או ליקויים אחרים.
מאפייני אישיות בולטים של אופה:
ביצועי: 9.5
מקצוע:
95%
אתה:
0%
מנהלתי: 5.7
מקצוע:
57%
אתה:
0%
יוזמתי: 4.3
מקצוע:
43%
אתה:
0%
אמנותי: 3.3
מקצוע:
33%
אתה:
0%
מחקרי: 1.9
מקצוע:
19%
אתה:
0%
חברתי: 1.4
מקצוע:
14%
אתה:
0%

ערכים בולטים של המקצוע:

  • הֶשֵׂגיות: מקצועות המספקים ערך זה אלו מקצועות המכוונים לתוצאות ומאפשרים לעובדים להשתמש ביכולות החזקות ביותר שלהם, ומעניקים להם תחושה של הישג. הצרכים המתאימים הם ניצול יכולות והישגיות.
  • עצמאות: מקצועות העונים על ערך זה מאפשרים לעובדים לעבוד לבד ולקבל החלטות. הצרכים המתאימים הם יצירתיות, אחריות ואוטונומיה.
  • תמיכה: מקצועות העונים על ערך זה מציעים מערך תמיכה לעובדים. הצרכים המתאימים הם מדיניות החברה, פיקוח: יחסי אנוש ופיקוח: טכני.

ערכים נדרשים לעבודה במקצוע:

  • תשומת לב לפרטים: המקצוע דורש להקפיד על ירידה לפרטי פרטים ויסודיות בהשלמת משימות.
  • יושרה: המקצוע דורש כנות ואתיקה.
  • אמינות: המקצוע דורש להיות אמין, אחראי ולמלא אחר התחייבויות.
- ידע נדרש -

  • ייצור ועיבוד: הכרת חומרי גלם, תהליכי ייצור, בקרת איכות, עלויות וטכניקות אחרות למקסום וייעול תהליכי ייצור והפצה של סחורות.
  • שירות לקוחות ושירות אישי: הכרת עקרונות ותהליכים למתן שירותי לקוחות ושירות אישי. זה כולל הערכת צרכי הלקוח, עמידה בתקני איכות והערכת שביעות רצון הלקוחות.
  • ייצור מזון: ידע בטכניקות ובציוד לשתילה, גידול וקצירת מוצרי מזון (צמחיים ובעלי חיים) לצריכה, כולל טכניקות אחסון / טיפול.

- יכולות נדרשות -

  • ראייה טווח קצר: היכולת לראות פרטים בטווח קרוב (במרחק מטרים ספורים מהמתבונן).
  • הבנה בעל פה: היכולת להקשיב ולהבין מידע ורעיונות המוצגים באמצעות מילים ומשפטים מדוברים.
  • ביטוי מילולי: היכולת לתקשר מידע ורעיונות בדיבור כך שאחרים יבינו.

- כישורים נדרשים -

  • ניטור: ניטור / הערכת ביצועים עצמית, של אנשים אחרים או של ארגונים בכדי לבצע שיפורים או לנקוט בצעדים מתקנים.
  • חשיבה ביקורתית: שימוש בהיגיון ונימוקים לזיהוי נקודות החוזק והחולשה של פתרונות, מסקנות או גישות חלופיות לבעיות.
  • למידה אקטיבית: הבנת ההשלכות של מידע חדש על בעיות והחלטות הקיימות כעת ועתידיות.

- טכנולוגיות -

  • Microsoft Word
  • Microsoft PowerPoint
  • Microsoft Office
  • Microsoft Excel
  • Masters Software CakeBoss
  • LegacyUSA BakeSmart
  • iPro
  • Afcom Datasafe Computer Services FlexiBake
  • Sage 100 ERP
  • SweetWARE SmallPICS
  • TwinPeaks Software Visual Z-Bake
  • ADP Enterprise eTIME
  • Enggist & Grandjean EGS F&B Control
  • Email software
  • EGS CALCMENU

ההודעה נשלחה בהצלחה, מייד ניצור עמך קשר.

רוצה עזרה בהכוונה ללימודים?