רוצה לבדוק האם מתאים לך לימודי טכנאי מזון?
השאלון של הכוונה ייעוץ לימודים יעזור לך לדעת מה מידת ההתאמה שלך למקצוע על פי פרמטרים של מבנה אישיות, העדפות תעסוקתיות ושאיפות לעתיד.
ההשתתפות בשאלון היא לגמרי בחינם, אורכו של השאלון הוא כעשר דקות והתוצאות ניתנות באופן מיידי.
בואו נתחיל
לימודי טכנאי מזון
תפקידו של טכנאי מזון הוא לעבוד עם מדעני מזון או טכנולוגים ולבצע בדיקות איכותיות וכמותיות סטנדרטיות לקביעת תכונות פיזיקליות או כימיות של מוצרי מזון או משקאות. הגדרת התפקיד כוללת גם טכנאים המסייעים במחקר ופיתוח טכנולוגיות ייצור, בקרת איכות, אריזה, עיבוד ושימוש במזונות.
משימות נפוצות:
- רישום או איסוף תוצאות בדיקה או הכנת גרפים, תרשימים ודוחות.
- פיקוח וניהול טכנאי בתחום מדעי המזון.
- עריכת בדיקות דגימה ובקרה על מזון, משקאות, תוספים או חומרים משמרים כדי להבטיח עמידה בתקנים ותקנות בנוגע למשתנים ככמו צבע, מרקם או הרכב תזונתי.
- תיעוד ושמירת תוצאות בדיקות או מסמכים אחרים כנדרש על ידי המדינה או רשויות שלטון אחרות.
פעילויות נפוצות:
-
זיהוי אובייקטים, פעולות ואירועים:
זיהוי מידע על ידי סיווג, הערכה, זיהוי הבדלים או דמיון, וגילוי שינויים בנסיבות או באירועים.
-
קבלת מידע:
קבלת מידע ממקורות רלוונטים כמו התבוננות, חיפוש, מחקר ועוד.
-
ניטור תהליכים, חומרים וסביבה:
ניטור ובחינת מידע מחומרים, אירועים או מהסביבה, כדי לאתר או להעריך בעיות.
מאפייני אישיות בולטים של טכנאי מזון:
ערכים בולטים של המקצוע:
-
תמיכה:
מקצועות העונים על ערך זה מציעים מערך תמיכה לעובדים. הצרכים המתאימים הם מדיניות החברה, פיקוח: יחסי אנוש ופיקוח: טכני.
-
יחסים:
מקצועות העונים על ערך זה מאפשרים לעובדים לתת שירות לאחרים ולעבוד עם עמיתים לעבודה בסביבה ידידותית ולא תחרותית. הצרכים המתאימים הם עמיתים לעבודה, ערכים מוסריים ושירות סוציאלי.
-
עצמאות:
מקצועות העונים על ערך זה מאפשרים לעובדים לעבוד לבד ולקבל החלטות. הצרכים המתאימים הם יצירתיות, אחריות ואוטונומיה.
ערכים נדרשים לעבודה במקצוע:
-
תשומת לב לפרטים:
המקצוע דורש להקפיד על ירידה לפרטי פרטים ויסודיות בהשלמת משימות.
-
יושרה:
המקצוע דורש כנות ואתיקה.
-
אמינות:
המקצוע דורש להיות אמין, אחראי ולמלא אחר התחייבויות.
-
ייצור ועיבוד:
הכרת חומרי גלם, תהליכי ייצור, בקרת איכות, עלויות וטכניקות אחרות למקסום וייעול תהליכי ייצור והפצה של סחורות.
-
שירות לקוחות ושירות אישי:
הכרת עקרונות ותהליכים למתן שירותי לקוחות ושירות אישי. זה כולל הערכת צרכי הלקוח, עמידה בתקני איכות והערכת שביעות רצון הלקוחות.
-
כִּימִיָה:
הכרת ההרכב הכימי, המבנה והתכונות של חומרים ותהליכים כימיים ושינויים שהם עוברים. זה כולל שימוש בכימיקלים ובאינטראקציה שלהם, סימני סכנה, טכניקות ייצור ושיטות סילוק.
-
ביטוי מילולי:
היכולת לתקשר מידע ורעיונות בדיבור כך שאחרים יבינו.
-
הבעה בכתב:
היכולת לתקשר מידע ורעיונות בכתב (טקסט כתוב) כדי שאחרים יבינו.
-
הבנה בעל פה:
היכולת להקשיב ולהבין מידע ורעיונות המוצגים באמצעות מילים ומשפטים מדוברים.
-
הבנת הנקרא:
הבנת משפטים ופסקאות כתובות במסמכים הקשורים לעבודה.
-
שמיעה אקטיבית:
מתן תשומת לב מלאה למה שאנשים אחרים אומרים, לקיחת זמן בשביל להבין את הנקודות הנשמעות, ושאילת שאלות כשמתאים ולא בזמן לא הולם.
-
כְּתִיבָה:
תקשורת אפקטיבית בכתב בהתאם לצרכי הקהל.
- Microsoft Word
- Microsoft Visio
- Microsoft SQL Server
- Microsoft PowerPoint
- Microsoft Outlook
- Microsoft Office
- Microsoft Excel
- Microsoft Access
- Linux
- IBM WebSphere
- Apache Struts
- Red Hat WildFly
- SAP software
- SAS
- Apache Jmeter