רוצה לבדוק האם מתאים לך לימודי עובד חקלאות - יבול, משתלה וחממה?
השאלון של הכוונה ייעוץ לימודים יעזור לך לדעת מה מידת ההתאמה שלך למקצוע על פי פרמטרים של מבנה אישיות, העדפות תעסוקתיות ושאיפות לעתיד.
ההשתתפות בשאלון היא לגמרי בחינם, אורכו של השאלון הוא כעשר דקות והתוצאות ניתנות באופן מיידי.
בואו נתחיל
לימודי עובד חקלאות - יבול, משתלה וחממה
תפקידו של עובד חקלאות הוא לשתול, לטפח ולקצור ידנית ירקות, פירות, אגוזים וכדומה. הוא יכול להשתמש בכלים ידניים כמו את, כף, מלקוש, מזמרה, ווי גיזום ועוד. משימותיו עשויות לכלול עבודות אדמה והנחת דשנים, שתילה, עישוב, דילול או גיזום יבולים, פיזור חומרי הדברה, ניקוי, דירוג, מיון, אריזה וטעינה של מוצרים שנקטפו. עובד חלקאות רשאי לבנות סורגים, לתקן גדרות ומבני משק, או להשתתף בפעילויות השקיה.
משימות נפוצות:
- שתילה, ריסוס, זריעה, דישון, השקייה וגיזום צמחים, שיחים ועצים, באמצעות כלי גינון.
פעילויות נפוצות:
-
טיפול והעברת חפצים:
שימוש בידיים ובזרועות בשביל לטפל, להתקין, למקם או להעביר חומרים וחפצים.
-
ביצוע פעילויות גופניות כלליות:
ביצוע פעילויות גופניות הדורשות שימוש ניכר בידיים, ברגליים והנעת כל הגוף, כגון טיפוס, הרמה, איזון, הליכה, כפיפות וכדומה.
-
קבלת מידע:
קבלת מידע ממקורות רלוונטים כמו התבוננות, חיפוש, מחקר ועוד.
מאפייני אישיות בולטים של עובד חקלאות - יבול, משתלה וחממה:
ערכים בולטים של המקצוע:
-
תמיכה:
מקצועות העונים על ערך זה מציעים מערך תמיכה לעובדים. הצרכים המתאימים הם מדיניות החברה, פיקוח: יחסי אנוש ופיקוח: טכני.
-
יחסים:
מקצועות העונים על ערך זה מאפשרים לעובדים לתת שירות לאחרים ולעבוד עם עמיתים לעבודה בסביבה ידידותית ולא תחרותית. הצרכים המתאימים הם עמיתים לעבודה, ערכים מוסריים ושירות סוציאלי.
-
הֶשֵׂגיות:
מקצועות המספקים ערך זה אלו מקצועות המכוונים לתוצאות ומאפשרים לעובדים להשתמש ביכולות החזקות ביותר שלהם, ומעניקים להם תחושה של הישג. הצרכים המתאימים הם ניצול יכולות והישגיות.
ערכים נדרשים לעבודה במקצוע:
-
אמינות:
המקצוע דורש להיות אמין, אחראי ולמלא אחר התחייבויות.
-
תשומת לב לפרטים:
המקצוע דורש להקפיד על ירידה לפרטי פרטים ויסודיות בהשלמת משימות.
-
שיתוף פעולה:
המקצוע דורש להיות נעים עם אחרים בעבודה ובעל גישה מיטיבית ושיתופית.
-
ייצור ועיבוד:
הכרת חומרי גלם, תהליכי ייצור, בקרת איכות, עלויות וטכניקות אחרות למקסום וייעול תהליכי ייצור והפצה של סחורות.
-
ייצור מזון:
ידע בטכניקות ובציוד לשתילה, גידול וקצירת מוצרי מזון (צמחיים ובעלי חיים) לצריכה, כולל טכניקות אחסון / טיפול.
-
אדמינסטרציה ומנהלה:
הכרת עקרונות עסקיים וניהוליים המעורבים בתכנון אסטרטגי, הקצאת משאבים, ניהול משאבי אנוש, טכניקת מנהיגות, שיטות ייצור ותיאום בין אנשים ומשאבים.
-
קואורדינציה מרובת גפיים:
היכולת לתאם שני איברים או יותר (למשל, שתי זרועות, שתי רגליים, או רגל אחת וזרוע אחת) בזמן ישיבה, עמידה או שכיבה. זה לא כרוך בביצוע הפעילויות בזמן שכל הגוף נמצא בתנועה.
-
חוזק סטטי:
היכולת להפעיל כוח שרירים מירבי - להרים, לדחוף, למשוך או לשאת חפצים.
-
עוצמת הגוף (בדגש על שרירי ליבה):
היכולת להשתמש בשרירי הבטן והגב התחתון כדי לתמוך בחלק מהגוף ברציפות ולאורך זמן מבלי לעצור ולוותר.
-
תֵאוּם:
התאמת הפעולות שלי ביחס ובהתאם לפעולות של אחרים.
-
חשיבה ביקורתית:
שימוש בהיגיון ונימוקים לזיהוי נקודות החוזק והחולשה של פתרונות, מסקנות או גישות חלופיות לבעיות.
-
ניטור:
ניטור / הערכת ביצועים עצמית, של אנשים אחרים או של ארגונים בכדי לבצע שיפורים או לנקוט בצעדים מתקנים.
- Microsoft Word
- Microsoft Office
- Microsoft Excel
- Web browser software
- IBM Lotus Notes
- Global positioning system GPS software
- Farm Works Software Trac
- BCL Landview Systems WinCrop