הכוונה ייעוץ לימודים
שוחט בשר

רוצה לבדוק האם מתאים לך לימודי שוחט בשר?

השאלון של הכוונה ייעוץ לימודים יעזור לך לדעת מה מידת ההתאמה שלך למקצוע על פי פרמטרים של מבנה אישיות, העדפות תעסוקתיות ושאיפות לעתיד.

ההשתתפות בשאלון היא לגמרי בחינם, אורכו של השאלון הוא כעשר דקות והתוצאות ניתנות באופן מיידי.

בואו נתחיל

לימודי שוחט בשר

שוחט בשר מבצע פעולות שונות הקשורות להכנת מנות גדולות של בשר. העבודה כוללת משימות שחיטה מיוחדות, חיתוך נתחי בשר סטנדרטיים או פרימיום, הכנת נקניקיות או עטיפת בשרים. בארץ יש הלכות והגדרות מיוחדות לתהליך השחיטה אשר הופכות את הבשר לכשיר לאכילה.

פעילויות נפוצות:

  • טיפול והעברת חפצים: שימוש בידיים ובזרועות בשביל לטפל, להתקין, למקם או להעביר חומרים וחפצים.
  • בדיקת ציוד, מבנים או חומר: בדיקת ציוד, מבנים או חומרים לזיהוי הגורם לטעויות, בעיות או ליקויים אחרים.
  • ביצוע פעילויות גופניות כלליות: ביצוע פעילויות גופניות הדורשות שימוש ניכר בידיים, ברגליים והנעת כל הגוף, כגון טיפוס, הרמה, איזון, הליכה, כפיפות וכדומה.
מאפייני אישיות בולטים של שוחט בשר:
ביצועי: 10
מקצוע:
100%
אתה:
0%
מנהלתי: 7.1
מקצוע:
71%
אתה:
0%
יוזמתי: 3.8
מקצוע:
38%
אתה:
0%
מחקרי: 2.9
מקצוע:
29%
אתה:
0%
אמנותי: 2.4
מקצוע:
24%
אתה:
0%
חברתי: 1.4
מקצוע:
14%
אתה:
0%

ערכים בולטים של המקצוע:

  • יחסים: מקצועות העונים על ערך זה מאפשרים לעובדים לתת שירות לאחרים ולעבוד עם עמיתים לעבודה בסביבה ידידותית ולא תחרותית. הצרכים המתאימים הם עמיתים לעבודה, ערכים מוסריים ושירות סוציאלי.
  • תמיכה: מקצועות העונים על ערך זה מציעים מערך תמיכה לעובדים. הצרכים המתאימים הם מדיניות החברה, פיקוח: יחסי אנוש ופיקוח: טכני.
  • עצמאות: מקצועות העונים על ערך זה מאפשרים לעובדים לעבוד לבד ולקבל החלטות. הצרכים המתאימים הם יצירתיות, אחריות ואוטונומיה.

ערכים נדרשים לעבודה במקצוע:

  • אמינות: המקצוע דורש להיות אמין, אחראי ולמלא אחר התחייבויות.
  • יושרה: המקצוע דורש כנות ואתיקה.
  • תשומת לב לפרטים: המקצוע דורש להקפיד על ירידה לפרטי פרטים ויסודיות בהשלמת משימות.
- ידע נדרש -

  • שירות לקוחות ושירות אישי: הכרת עקרונות ותהליכים למתן שירותי לקוחות ושירות אישי. זה כולל הערכת צרכי הלקוח, עמידה בתקני איכות והערכת שביעות רצון הלקוחות.
  • ייצור מזון: ידע בטכניקות ובציוד לשתילה, גידול וקצירת מוצרי מזון (צמחיים ובעלי חיים) לצריכה, כולל טכניקות אחסון / טיפול.
  • ייצור ועיבוד: הכרת חומרי גלם, תהליכי ייצור, בקרת איכות, עלויות וטכניקות אחרות למקסום וייעול תהליכי ייצור והפצה של סחורות.

- יכולות נדרשות -

  • יציבות יד וזרוע: היכולת לשמור על היד והזרוע יציבים תוך כדי הזזת היד או תוך החזקת היד במצב סטטי.
  • מיומנות של האצבעות: היכולת לבצע תנועות מתואמות במדויק של אצבעות היד או אחת משתי הידיים כדי לתפוס, לתפעל או להרכיב עצמים קטנים מאוד.
  • מיומנות של היד: היכולת להזיז במהירות את כף היד, את כל היד, או את שתי הידיים, לתפעל או להרכיב חפצים.

- כישורים נדרשים -

  • דיבור: היכולת לדבר עם אחרים כדי להעביר מידע בצורה יעילה.
  • שמיעה אקטיבית: מתן תשומת לב מלאה למה שאנשים אחרים אומרים, לקיחת זמן בשביל להבין את הנקודות הנשמעות, ושאילת שאלות כשמתאים ולא בזמן לא הולם.
  • חשיבה ביקורתית: שימוש בהיגיון ונימוקים לזיהוי נקודות החוזק והחולשה של פתרונות, מסקנות או גישות חלופיות לבעיות.

- טכנולוגיות -

  • Microsoft Office
  • Microsoft Excel
  • Integrated Management Systems Food Connex Cloud
  • Data entry software
  • Second Foundation NaviMeat
  • Traceability software
  • RFID software
  • AgInfoLink Meat Inventory Tracking System MITS
  • AccountMate Software AccountMate

ההודעה נשלחה בהצלחה, מייד ניצור עמך קשר.

רוצה עזרה בהכוונה ללימודים?