הכוונה ייעוץ לימודים
שף וטבח ראשי

רוצה לבדוק האם מתאים לך לימודי שף וטבח ראשי?

השאלון של הכוונה ייעוץ לימודים יעזור לך לדעת מה מידת ההתאמה שלך למקצוע על פי פרמטרים של מבנה אישיות, העדפות תעסוקתיות ושאיפות לעתיד.

ההשתתפות בשאלון היא לגמרי בחינם, אורכו של השאלון הוא כעשר דקות והתוצאות ניתנות באופן מיידי.

בואו נתחיל

לימודי שף וטבח ראשי

תפקידו של שף וטבח ראשי הוא לתכנן ולבנות את תפריט המסעדה. כמו כן, הוא מבשל מנות מסוימות או מנחה את צוות המטבח בתהליך הבישול, מתמחר את המנות, דואג להזמנות חומרי הגלם ותפעול שוטף של המטבח.

משימות נפוצות:

  • מעקב אחר נוהלי תברואה כדי להבטיח שהעובדים עומדים בתקנים ותקנות.
  • בדיקת איכותם של מוצרי מזון גולמיים או מבושלים כדי לוודא כי הם עומדים בנהלים ובתקנים.
  • הערכת סכומים ועלויות של אספקה ??נדרשת, כמו מזון וחומרי גלם.

פעילויות נפוצות:

  • הכשרה והוראה של אחרים: זיהוי הצרכים החינוכיים של אחרים, פיתוח תכניות חינוך, תוכניות הכשרה פורמליות, שיעורים והוראה או הדרכה של אחרים.
  • חשיבה יצירתית: פיתוח, תכנון או יצירת יישומים, רעיונות, מערכות יחסים, מערכות או מוצרים חדשים. כולל גם תרומות אמנותיות.
  • קבלת החלטות ופתרון בעיות: ניתוח מידע והערכת תוצאות לבחירת הפיתרון הטוב ביותר לבעיה.
מאפייני אישיות בולטים של שף וטבח ראשי:
יוזמתי: 10
מקצוע:
100%
אתה:
0%
ביצועי: 8.1
מקצוע:
81%
אתה:
0%
אמנותי: 6.7
מקצוע:
67%
אתה:
0%
חברתי: 4.8
מקצוע:
48%
אתה:
0%
מנהלתי: 3.8
מקצוע:
38%
אתה:
0%
מחקרי: 1.9
מקצוע:
19%
אתה:
0%

ערכים בולטים של המקצוע:

  • עצמאות: מקצועות העונים על ערך זה מאפשרים לעובדים לעבוד לבד ולקבל החלטות. הצרכים המתאימים הם יצירתיות, אחריות ואוטונומיה.
  • הַכָּרָה: מקצועות המספקים ערך זה מציעים התקדמות, פוטנציאל למנהיגות ונחשבים לעיתים קרובות ליוקרתיים. הצרכים המתאימים הם קידום, סמכות, הכרה ומעמד חברתי.
  • הֶשֵׂגיות: מקצועות המספקים ערך זה אלו מקצועות המכוונים לתוצאות ומאפשרים לעובדים להשתמש ביכולות החזקות ביותר שלהם, ומעניקים להם תחושה של הישג. הצרכים המתאימים הם ניצול יכולות והישגיות.

ערכים נדרשים לעבודה במקצוע:

  • אמינות: המקצוע דורש להיות אמין, אחראי ולמלא אחר התחייבויות.
  • תשומת לב לפרטים: המקצוע דורש להקפיד על ירידה לפרטי פרטים ויסודיות בהשלמת משימות.
  • הסתגלות / גמישות: המקצוע מחייב להיות פתוח לשינויים (חיוביים או שליליים) ולגיוון ניכר במקום העבודה.
- ידע נדרש -

  • ייצור מזון: ידע בטכניקות ובציוד לשתילה, גידול וקצירת מוצרי מזון (צמחיים ובעלי חיים) לצריכה, כולל טכניקות אחסון / טיפול.
  • ייצור ועיבוד: הכרת חומרי גלם, תהליכי ייצור, בקרת איכות, עלויות וטכניקות אחרות למקסום וייעול תהליכי ייצור והפצה של סחורות.
  • שירות לקוחות ושירות אישי: הכרת עקרונות ותהליכים למתן שירותי לקוחות ושירות אישי. זה כולל הערכת צרכי הלקוח, עמידה בתקני איכות והערכת שביעות רצון הלקוחות.

- יכולות נדרשות -

  • הבנה בעל פה: היכולת להקשיב ולהבין מידע ורעיונות המוצגים באמצעות מילים ומשפטים מדוברים.
  • ביטוי מילולי: היכולת לתקשר מידע ורעיונות בדיבור כך שאחרים יבינו.
  • רגישות לבעיות: היכולת לדעת מתי משהו לא בסדר או עשוי להשתבש. זה לא כרוך בפתרון הבעיה, רק הכרה שיש בעיה.

- כישורים נדרשים -

  • ניטור: ניטור / הערכת ביצועים עצמית, של אנשים אחרים או של ארגונים בכדי לבצע שיפורים או לנקוט בצעדים מתקנים.
  • דיבור: היכולת לדבר עם אחרים כדי להעביר מידע בצורה יעילה.
  • תֵאוּם: התאמת הפעולות שלי ביחס ובהתאם לפעולות של אחרים.

- טכנולוגיות -

  • Facebook
  • Microsoft Excel
  • Microsoft Office
  • Microsoft PowerPoint
  • Microsoft Word
  • Sage MAS 90 ERP
  • Menu planning software
  • IPro Restaurant Inventory, Recipe & Menu Software
  • Internet browser software
  • Google spreadsheet
  • GNOME Gnutrition
  • Email software
  • EGS F&B Control
  • EGS CALCMENU
  • Delphi Technology

ההודעה נשלחה בהצלחה, מייד ניצור עמך קשר.

רוצה עזרה בהכוונה ללימודים?